Politiken

Sedan valet 2010 är jag ledamot i kommunfullmäktige i Värmdö och socialnämnden. Jag är också ledamot och 2:e vice ordförande i Gustavsbergsbadets styrelse.

De frågor som gör att jag inte kan lämna politiken är det skriande behovet av jämställdhet, de ökande orättvisorna i samhället och varje barns rätt till de verktyg som krävs för att man ska få välja sitt liv – utbildning och trygghet.

Anledningarna till mitt engagemang är två:

1. Min två år yngre syster fick i samband med förlossningen en allvarlig syrebrist. Till följd av det har hon ett gravt funktionshinder och är beroende av personlig assistans. Eftersom vi stod varandra mycket nära under vår uppväxt har jag med henne upplevt och på nära håll bevittnat hur det är att bli diskriminerad och utesluten.

2. Med en tuff uppväxt bakom mig, vilket kan anas inte minst av att jag gått i 17 skolor och bott på fler orter i landet än jag kan räkna upp, vet jag hur viktigt det är att samhället säkerställer att alla barn får utbildning och i möjligaste mån så stor trygghet som möjligt. Alla behöver inte välja att läsa vidare på universitet och högskola eller starta egna företag men alla ska ha möjlighet att göra det, oavsett bakgrund och föräldrar.

Välkommen att kasta dig in i debatten!

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>