Idag struntar jag i att klä på mig…

upproret…mina kläder. Tar killkläder istället som protest mot att det fokuseras så in i helvete för mycket på kvinnors och flickors klädsel i världen. Jag vet att man bär hijab i Sverige idag för att protestera mot det våld som drabbade en gravid hijabbärande kvinna. Givetvis protesterar jag mot det också. Men att ens för en dag acceptera att klä på mig något som utgör symbol just för hur kvinnor definieras utifrån sin klädsel – no way! Spelar ingen roll om det handlar om hijab eller stringtrosor.

Istället vill jag till protesten mot våld addera en protest mot att man uppmärksammar, skyller på, ger bekräftelse för kvinnors och flickors klädsel så som sker idag. Då menar jag såväl att flickor och kvinnor ska bära upp hela släktens heder genom klädsel som att vi får mer bekräftelse och uppmärksamhet av att bära synliga stringtrosor än av att prestera bra i skolan, idrott eller bara vara en juste kompis. Eller att våldtäkt mot kvinnor i tajta jeans inte skulle vara våldtäkt. Eller att man recenserar kvinnliga debattörers klädsel istället för vad de säger. Ja, den här listan med exempel på hur kvinnor och flickor definieras utifrån sin klädsel skulle kunna bli hur lång som helst men jag tror jag fått fram mitt budskap.

Fram med era sambos, brorsors och killkompisars paltor bara och stöd mig i denna protest!!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17317276.ab

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>