Har du inga nya pusselbitar, Reinis?

I sitt årliga sommartal väljer Reinfeldt att ägna sig en hel del åt oppositionen istället för att berätta om nya egna kloka politiska lösningsförslag. Politisk pajkastning av det tröttsammare slaget, enligt mig.

Det Reinis vill att vi ska uppröras över är att Socialdemokraterna inte tänker ta bort jobbskatteavdragen som Moderaterna infört. ”Hyckleri” anser Reinis… Eller en ansvarstagande politik som faktiskt sätter människors välbefinnande före att försöka vinna fåniga poäng genom att alltid tycka tvärtemot motståndarna och till varje pris rasera så mycket som möjligt av deras politik – lite som barn som river varandras klotsar…

Väx upp, Reinis! En modern politiker hittar lösningar som är bra för människorna. S hade drivit en annan politik än M gjort under de senaste åren. Men nu, idag, gäller det att skapa trygghet och göra vårt land framgångsrikt utifrån rådande förutsättningar, som M hunnit skapa med sin politik. Att försöka återskapa situationen som den såg ut när S lämnade över makten till M och därefter börja om på nytt verkar väldigt korkat, eller hur Reinis!?

I själva verket är Reinis helt med på noterna avseende detta vilket bevisas av att han beskriver politik som ett pussel från vilket han och M inte har mandat att ta bort de viktiga bitar som S lagt och som människor är nöjda med eller till och med tar för givna. Så vem är det som hycklar?

Dessutom har ju Reinis de facto tagit bort alldeles för viktiga pusselbitar. Till exempel genom att sälja våra allmänna tillgångar på såväl kommunal som landstings- och statlig nivå. Och genom att öka de inkomstklyftor som han uppger sig vilja minska. Genom att ta bort möjligheten att plugga upp sina gymnasiebetyg för dem som inte fattade när de var 16 att deras enda chans i livet att studera och bli något, kunna komma in på högskola var där och då. Och det femte jobbskatteavdraget – varför skulle vi tro på att det skulle skapa jobb som de fyra föregående inte skapat? Femte gången gillt helt enkelt?

Känns som att M är ganska fattigt på idéer och visioner. Eller pusselbitar om vi nu ska hålla oss till den termen. Vi har hört det förut liksom och nu blir det inte bättre än så här.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/m-vill-genomfora-femte-jobbavdrag_8431716.svd

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>