Grupp-facerape på Facebook

Har just spenderat den senaste timmen med att gå ur grupper som jag lagts till i på Facebook. Vet att jag inte är den första att uppmärksamma detta men det gör mig inte mindre förbannad och naivt häpen över att Facebook faktiskt gör det möjligt för nazister, rasister, kvinnohatare, rena stollar och diverse rättshaverister att göra mig till medlem i deras mer eller mindre obskyra grupper.

Funderar över Facebooks motiv. Den enda förklaring jag kommer på är att Facebook desperat vill försäkra sig om att jag loggar in med ett visst intervall för att jag måste säkerställa att det inte ser ut som att jag är nazist, rasist, kvinnohatare, mer stollig än jag faktiskt är eller rättshaveristanhängare… Men sett till hur många användare Facebook har känns den förklaringen ändå lite långsökt och helt orimlig. Varför skulle Facebook ta till sådana trick helt i onödan och därmed riskera att tappa medlemmar?

Jag tar gärna emot inbjudningar till grupper men jag vill själv bestämma om jag ska vara med eller ej.

WTF Facebook? Gör något åt detta nu!

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>