Crying again…

sr sommar

Ja, nu sitter jag här och grinar igen… Har just lyssnat på ett antal av årets sommarprat i P1. För två somrar sedan hade jag inte fällt en tår oavsett hur berörd jag blivit. Men sedan jag fick barn, nej, sedan jag blev gravid tycks det finnas ett niagarafall av tårar redo att störta sig fram genom tårkanalerna av ofta oförklarliga och pinsamma anledningar.

Nog har det blivit bättre, det har det. Jag sitter inte längre och störtbölar till serier som Private practice och Grey´s Anatomy… Visserligen kan jag fortfarande inte hålla tillbaka tårarna när jag ser eller hör låtar från Så mycket bättre – men jag har slutat se om programmen, vilket jag gjorde förut, så nu är det bara om låtarna spelas i några andra sammanhang som mascaran börjar rinna.

Men nu är det alltså några av årets sommarpratare som lockar fram tårarna igen. Leo Razzak som tar oss med på en livsresa, Filip Hammar som pratar om läskigt, roligt och allvarligt i en fantastisk mix och Jenny Strömstedt som så träffsäkert beskriver en frustration som jag som kvinna och nybliven mamma så väl känner igen mig i när det gäller jämställdhet, orättvisor och allmänt konstiga attityder mot kvinnor.

Nä, nu ska jag torka kinderna och lyssna på nästa laddning sommarprat!

 

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=2071

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>