Kategoriarkiv: Management

Grupp-facerape på Facebook

Har just spenderat den senaste timmen med att gå ur grupper som jag lagts till i på Facebook. Vet att jag inte är den första att uppmärksamma detta men det gör mig inte mindre förbannad och naivt häpen över att Facebook faktiskt gör det möjligt för nazister, rasister, kvinnohatare, rena stollar och diverse rättshaverister att göra mig till medlem i deras mer eller mindre obskyra grupper.

Funderar över Facebooks motiv. Den enda förklaring jag kommer på är att Facebook desperat vill försäkra sig om att jag loggar in med ett visst intervall för att jag måste säkerställa att det inte ser ut som att jag är nazist, rasist, kvinnohatare, mer stollig än jag faktiskt är eller rättshaveristanhängare… Men sett till hur många användare Facebook har känns den förklaringen ändå lite långsökt och helt orimlig. Varför skulle Facebook ta till sådana trick helt i onödan och därmed riskera att tappa medlemmar?

Jag tar gärna emot inbjudningar till grupper men jag vill själv bestämma om jag ska vara med eller ej.

WTF Facebook? Gör något åt detta nu!

Share

Den nya generationens BI heter Oden!

Ett nytt BI-system är på G. Ett som faktiskt på riktigt kan ändra förutsättningarna för företagsledare och därmed till och med företagarklimatet. Hittills har BI gjorts betydligt tråkigare och många gånger svårare än det behöver vara. Kanske för att äldre, vita män i trista kostymer skulle kunna hi-jacka tolkningsföreträdet inom BI och ta hutlöst betalt. Och när deras utsagor varit svåra att tolka eller finna logik i så har många utgått från att de äldre, vita männen har besuttit kunskaper som man själv saknar.

Den verkligheten är snart ett minne blott! För Oden är ett BI-system som ger multipelt mer realtidskontroll än något annat system hittills på marknaden kunnat leverera. Det innehåller fler nyckeltal och coolare statistik än någon kunnat drömma om. Och att det är sjukt snyggt, användarvänligt och roligt att använda (Jo, ett BI-system kan vara roligt att använda!) kan man nästan ana sig till i klippet nedan!

De gamla användarfientliga BI-systemen och de grånade herrarna som byggt sina karriärer på att hantera dessa darrar nog på manschetterna. För Oden kommer kan sätta BI-världen i gungning!

Share

Ta för dig kvinna!

För några månader sedan rapporterade media om att få kvinnor fanns på toppositionerna inom politiken. Även bland toppolitikerna från partier som utser varannan kvinna respektive man var en övervägande majoritet män.

När jag inför valet 2010 studerade ett antal kommuner där fördelningen mellan män och kvinnor inom politiken var till synes jämn visade det sig att toppositionerna och därmed den verkliga makten till största delen innehades av män. Något som tyder på antingen bristande förmåga att leda och ta ett helhetsansvar eller att man helt enkelt inte tar jämlikheten på allvar.

Just Värmdö, där jag sitter i kommunfullmäktige, utmärker sig för närvarande genom att ha kvinnor på toppositionerna kommunstyrelseordförande, kommunfullmäktigeordförande samt oppositionsråd. S-laget leds av Annika Andersson Ribbing, som lyckas med bedriften att utstråla både ungdom och lång politisk erfarenhet samtidigt.

Jag önskar verkligen att fler kvinnor runtom i landet träder fram och meddelar att de är redo att ta över rodren. Inte bara inom politiken utan också inom näringslivet. Och att dessa kvinnor ges chansen av de etablerade, manliga innehavarna av makten.

Själv är jag för närvarande föräldraledig men under tiden kommer jag att uppmuntra alla kompetenta kvinnor jag känner att kandidera till riksdag, landsting, kommun, chefspositioner, styrelseposter och så vidare.

Det är 2013 och hög tid att sluta jiddra om jämlikheten. Just do it!

Share
ntrprnr

Klart att män inte vågar vara föräldralediga…

De ser ju hur deras kvinnliga kollegor diskrimineras på grund av föräldraledigheten. Men jag har lösningen!

Tidningen Chef skriver om en undersökning som visar att manliga chefer skulle vilja ta ut en större andel av föräldraledigheten än vad de gör idag. Det här är en del av ett större problem som dock är mycket enkelt att lösa och som har 4 direkt inblandade vinnare om det löses.

Kvinnor diskrimineras på arbetsmarknaden för att de förväntas vara frånvarande mer än män och därmed tros vara ett sämre kort att satsa på för arbetsgivare. Män är ledsna över att de inte får vara mer delaktiga i barnens uppväxt. Arbetsgivare håller fast vid en diskriminerande approach som gör att de går miste om värdefulla kvinnliga kompetenser. Och – sist men inte minst – barnen som naturligtvis hellre skulle få lika delar av båda föräldrarna under uppväxten.

Här har du som är arbetsgivare en fantastisk möjlighet att göra en insats för väldigt många parter samtidigt som du hjälper dig själv. För nog är det lite trist att veta att du bidrar till könsdiskrimineringen på Sveriges arbetsmarknad? Och visst är det surt att du faktiskt missar duktiga medarbetare bara för att de är kvinnor? Och nog är det tråkigt att dina anställda män går och längtar efter barnen dagarna i ända och inte vågar ta ut så mycket föräldraledighet som de borde för att de är rädda att bli lika diskriminerade som kvinnor?

Du som arbetsgivare har möjlighet att skapa en win-win-win-win-situation här.

Vinnare 1: Du själv

Vinnare 2: Dina manliga anställda

Vinnare 3: Den kvinnliga halvan av Sveriges befolkning

Vinnare 4: Sveriges barn

Så? Vad väntar du på? Det är bara du som är först som kommer att uppmärksammas!

 

Chef

Share
face_copy_cropped_w170

Asså, numera är vi mycket mer jämställda…

…typ helt! Killar kan liksom typ sminka sig… Vara såhär typ hemmamän, asså pappalediga och sånt… Och de killar som jag umgås med tycker liksom att kvinnor och män ska ha lika löner!

Jag lyssnar tyst och tänker ”Lilla gumman! Så där sa jag också. För 10 år sedan! Och jag trodde på det lika mycket som du tror på det nu. Och om inte så länge kommer du börja märka av det jag började märka av. Om inte så länge kommer du att vara lika frustrerad och kokande förbannad som jag. Om du inte är blind eller bedövar dig med droger. Typ…”

Så fort jämställdheten på riktigt spelar roll är det svårt att ignorera bristen på den. När det är lika uppenbart som upprepade kraftiga slag i huvudet att din och dina kvinnliga kollegors löner är lägre än dina manliga kollegors. Att chefspositionerna delas ut i de befintliga chefernas bastunätverk, och de håller till i herrbastun. Att du och dina kvinnliga kollegor förväntas prestera mer än dina manliga kollegor för mindre kredd. Plötsligt ser du alla tecken. En man som är föräldraledig kallas jämställd. En kvinna som inte tar ut hela sin föräldraledighet och därefter går ned i arbetstid och offrar sin pension är en usel förälder som borde fråntas vårdnaden om barnen. Om hon tar ut mer föräldraledighet än sin man är hon en sådan som inte släpper barnen ifrån sig och hela ojämställdheten är hennes fel och hon borde fråntas vårdnaden om barnen. När din nye pojkvän som enligt egen utsago städat mer än sina tidigare sambos inte ens vet om att det finns ett filter på tvättmaskinen, än mindre att det ska rengöras då och då, börjar du smått undra vad mer han kan ha missat som du inte har kunnat undvika. När killarna i sällskapet presenterar sig för varandra och nätverkar och inte frågar en enda av tjejerna i samma sällskap vad de arbetar med kommer du till slut inte kunna bortförklara symtomen av de ojämställda strukturerna. Vänta bara…

Men jag vet att jag själv inte trodde på den verklighet som de mer erfarna kvinnorna målade upp. Och jag vet att den unga kvinnan framför mig nu inte tror att den verklighet jag ser existerar. Och just idag orkar jag inte vara budbäraren som hon önskar livet ur. Så jag ler tyst och hoppas att epidemisk jämställdhet ska drabba världen så att hon slipper göra de upptäckter jag gjort…

Share